23-02-2019

Winkel

Prijslijst

Vraag en antwoord

Passen contactlenzen altijd?

Het antwoord op deze vraag is: neen.

Elk oog is anders, heeft een andere bolling en bouw. De bolling en de bouw van een oog is te vergelijken met een vingerafdruk: net als een vingerafdruk is ook elk oog uniek. Om hier een goede lens voor te zoeken moeten uw ogen eerst uitgebreid onderzocht worden (met een biomicroscoop) en opgemeten worden (qua sterkte, bolling, grootte en vorm). Dit geldt zowel voor de passing van ZACHTE als voor HARDE (vormstabiele) contactlenzen!

Er zijn tegenwoording honderden soorten lenzen om voor ieder individu een passende lens te vinden. Een specialist kan voor u bepalen welke lens het beste bij uw oog past en zal dan ook altijd een proefpassing doen om te bepalen of de lens inderdaad goed past. Richt u zich als u lenzen wilt gaan dragen daarom altijd eerst tot een gediplomeerd persoon die de lenzen bij u aanpast.

Het feit dat u willekeurige lenzen niet voelt hoeft niet te betekenen dat ze goed zitten. Bijvoorbeeld: een lens die muurvast op het oog zit voelt heerlijk, maar de kans op problemen is bijzonder groot. Als een lens vast op het hoornvlies zit vindt er namelijk geen traanuitwisseling plaats. Een goede traanuitwisseling is een voorwaarde voor het veilig en probleemloos dragen van contactlenzen.